Dna moczanowa leczenie ile trwa, jak leczyć, gdzie leczyć
Istnieją dwa podstawowe pojęcia niezbędne do leczenia dny moczanowej.Po pierwsze, bardzo ważne jest, aby zatrzymać ostre zapalenie stawów w przebiegu dny dotyczy stawów. Po drugie, ważne jest, aby adres długoterminowego zarządzania choroby w celu zapobieżenia przyszłym atakom dny zapalenie stawów w przebiegu dny guzki i kurczyć się złogów krystalicznych w tkankach.
Leczenie ostrego zapalenia stawów w przebiegu dny atak wymaga środków i leków, które zmniejszają stan zapalny.Zapobieganie przyszłości ostrych ataków dny jest równie ważne jak leczenie ostrego zapalenia stawów.
Zapobieganie ostrej dny polega na utrzymaniu odpowiedniej ilości płynów, zmniejszenie masy ciała, zmiany w diecie, zmniejszenie spożycia alkoholu i leków na obniżenie stężenia kwasu moczowego we krwi (zmniejszenie hiperurykemia).
Utrzymanie odpowiedniej podaży płynów zapobiega ostrych ataków dny moczanowej. Odpowiednie spożycie płynów zmniejsza ryzyko powstawania kamieni nerkowych u pacjentów z dną moczanową.
Alkohol jest znana z moczopędne, które mogą przyczynić się do odwodnienia i osad ostrych ataków dny moczanowej. Alkohol może również wpływać na metabolizm kwasu moczowego powoduje hiperurykemią.
Dlatego, alkohol ma dwa główne skutki, które pogarszają dna, ograniczając (spowolnienie) wydalanie kwasu moczowego z nerek, jak również powoduje odwodnienie, które to przyczyniają się do wytrącania się kryształków kwasu moczowego w stawach.
Dieta dna moczanowa
Zmiana diety może pomóc w zmniejszeniu stężenia kwasu moczowego we krwi.Od purynowych chemikalia są przekształcane w organizmie w kwas moczowy, pokarmów bogatych w puryny unika. Przykłady produktów bogatych w puryny zawierać mięso skorupiaków i narządów takich jak wątroba, mózg, nerki i ciasteczka.
Naukowcy donoszą, ogólnie, że spożycie mięsa i owoce morza zwiększa ryzyko ataków dny moczanowej, podczas gdy konsumpcja produktów mleczarskich wydawało się, aby zmniejszyć ryzyko. Spożycie białka bogate w puryny lub warzyw nie było związane ze zwiększonym ryzykiem wystąpienia dny moczanowej.
Razem spożycie alkoholu było silnie związane ze zwiększonym ryzykiem dny moczanowej (piwo i alkohol były szczególnie silne czynniki).Fruktoza z syropu kukurydzianego w napojach także zwiększa ryzyko dny moczanowej.
Redukcja wagi mogą być pomocne w obniżaniu ryzyka nawrotu napadów dny moczanowej. Najłatwiej to osiągnąć poprzez zmniejszenie w diecie tłuszczu i kalorii, w połączeniu z regularnym ćwiczenia aerobowe programu.
Dna Moczanowa Poradnik >>>
Brak komentarzy: